Het blijft een mooi vak om mensen te inspireren

Mijn naam is Caroline Holsbeek. 
Ik ben werkzaam als bewustzijnstrainer, mindfulnesstrainer en diëtist.
Ik heb al heel wat levenservaringen opgedaan. Vanaf 1990 run ik een eigen praktijk ‘de Voedingsschool’ in Oldenzaal. Daarnaast heb ik verscheidende lessen en cursussen ontwikkeld en les gegeven op het gebied van voeding, gezondheid en communicatie voor o.a. de LOI, GGD Almelo, SBA (Stichting Bedrijfsfonds Apotheken) en ROC Twente.

Wat maakt ons wat en wie we zijn en hoe heeft alles invloed op en verbinding met elkaar. Dit heeft altijd al mijn interesse gewekt. De laatste jaren kwam ik erachter dat dit alles met het bewustzijn te maken heeft. Een term die niet gedefinieerd is maar we kunnen ons terdege bewust zijn van wat we ervaren in ons lichaam, de gedachten, gevoelens en emoties.
En misschien ervaar je ook wel het oneindige bewustzijn, het mysterie van het leven waarin de kracht van heling zit.

 

Als diëtist ben ik niet zo geïnteresseerd in de hoeveelheid calorieën maar wel in de voedingsstoffen die onze voeding bevatten. Want voeding (zo min mogelijk bewerkt) met de juiste hoeveelheid voedingsstoffen bevorderen juist onze gezondheid. Vaker dan in het dagelijks leven erkend wordt, heeft voeding ook invloed op vele ziekten en aandoeningen. Wil je hier meer over weten, kijk dan naar de wetenschappelijke webinars.

Als bewustzijnstrainer zie ik dat voeden meer is dan alleen eten en drinken. We ‘consumeren’ ook met al onze zintuigen die de gedachten en emoties weer voeden. Hiervoor heb ik mijn kennis en ervaring opgedaan in het volgen van o.a. de opleidingen NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), mindfulness en boeddhistische psychologie.

Als persoon zijn de gebeurtenissen in mijn leven ieder keer weer de belangrijkste leermeesters. Het leven is niet maakbaar en voorspelbaar. Maar we kunnen wel veel leren van onze ‘pijnpunten’ en ‘lastige’ omstandigheden waar we regelmatig in belanden.
Groei voor positieve verandering in je leven begint bij bewust leren voelen. Het aanvaarden en onderzoeken van de lichamelijke sensaties, gedachten en emoties geven je meer innerlijke wijsheid en handvaten hoe je in de kracht van je eigen leven kunt staan.
Voor mij is de kracht van bewustzijn ieder keer weer een beoefening om de innerlijke vreugde te ervaren en te mogen zijn wie IK ben, ongeacht welke omstandigheden zich voordoen.
En dat gun ik jou ook.

Voor het vakblad OrthoFyto heb ik het artikel ‘wie goed kan voelen, kan goed voeden’ geschreven. Hierin wordt een casus beschreven hoe je kunt werken aan je innerlijke strijd bij de keuze van het eten. Lees hier het artikel>>

Hoe ik zelf mijn interesse voed

Regelmatig volg ik opleidingen, cursussen en seminars om mijn kennis en persoonlijke ontwikkelingen te verdiepen. In het verleden heb ik o.a. de volgende opleidingen gevolgd;

  • Hogeschool (HBO) Voeding en Diëtetiek in Nijmegen.
  • Voorlichtingskunde in de gezondheidszorg aan de Hogeschool Rotterdam.
  • Practitioner-opleiding Neuro-Linguistisch-Programmeren (NLP) bij het IEP (Nijmegen).
  • Master-opleiding (NLP) bij het New York Training Institute in Antwerpen.
  • Opleiding tot orthomoleculair therapeut volgens klinische Psycho-Neuro-Immunologie bij de Stichting van Nature.
  • Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) door Frits Koster en Erik van de Brink.
  • Voice Dialogue (Workshop Big Mind Big Heart) door Irène Kaigetsu Bakker.
  • Opleiding tot trainer MBSR/MBCT gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness.
  • Insight Dialogue bij RadboudUMC centrum voor mindfulness door Bart van Melik.
  • Boeddhistische Psychologie, 2-jarige Dhamma verdiepingscursus bij Simsara.
  • Leven met sterven deel 1 + 2 door Irene Kaigetsu Bakker.

Als diëtist aangesloten bij:

  • Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
  • Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN)
  • Diëtistenvereniging Twente >>
  • Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland (THOON)
  • Arts & leefstijl

Als MBSR trainer aangesloten bij:

  • Beroepsvereniging VMBN, gecertificeerd trainer categorie 1