Individuele training voor werknemers, werkgevers en ZZP'ers.

Bewust zijn in de natuur.
Wat de natuur je kan leren voor een positieve verandering in je leven.

‘Zit je niet lekker in je vel’ door bijvoorbeeld het gevoel van geen tijd meer voor jezelf hebben, stress, conflicten of niet begrepen worden.
En is er een wens voor een positieve verandering in je leven maar je weet niet hoe je dit kunt realiseren.
Wellicht is deze training dan iets voor jou.

In deze training laat ik je ervaren hoe je al je zintuigen kunt trainen om beter te luisteren wat de signalen in het lichaam je te vertellen hebben.
Want we vergeten en verwaarlozen vaak ons lichaam en willen de problemen oplossen met gedachten waarin allerlei ‘stemmetjes’ elkaar tegen spreken en de boel vaak saboteren.
En al die gedachten brengen je weer in een bepaalde emotie. Zo ontstaat de vicieuze cirkel waar je maar in rond blijft draaien.

Albert Einstein gaf het al aan met één van zijn uitspraken:
‘Problemen kunnen niet worden opgelost op hetzelfde denkniveau als waarop ze veroorzaakt zijn’

In de boeddhistische psychologie wordt o.a. gewerkt met de driehoek van aandacht; Lichaam – Emotie – Gedachten, die elkaar direct beïnvloeden.
Gedachten en emoties verschijnen en verdwijnen weer. Vaak heb je het gevoel dat je er geen grip op hebt maar ze hebben jou wel in de greep.
Het lichaam is dat wat je bent in de ervaring van het moment. En om weer goed te leren voelen en te luisteren naar de signalen die het lichaam aangeeft en wat het werkelijk nodig heeft, ontstaat er meer innerlijke vrede en vreugde en helderheid in je gedachten. Hiermee kom je eerder tot oplossingen van problemen of nog beter het voorkomen van problemen.

Als bewustzijnstrainer maak ik veel gebruik van de LIVE-methode die ook heel goed inzetbaar is in de natuur. Want in de natuur aanwezig zijn, geeft al vaak een ontspannen gevoel. Het buiten zijn is een goed ‘oefenveld’ om al je zintuigen te trainen voor objectief waarnemen. Want goed waarnemen brengt je eerder tot een oplossing van een probleem.
Ook bevestigen wetenschappelijke onderzoeken dat regelmatig in de natuur zijn, het geestelijk en fysieke welzijn bevordert. En sommige huisartsen schrijven het groene recept voor om regelmatig in de natuur te wandelen.
Daarom bied ik deze training in het natuurrijke oost-Twente aan. En als natuurgids vertel ik tijdens de training leuke weetjes over de natuur.

Wat mag je verwachten.
In de eerste bijeenkomst vindt de intake plaats en gaan we aan de slag met het helder krijgen welke verandering je (werkelijk) wilt bereiken en welke belemmerende overtuigingen en factoren hierbij een rol spelen.
We bespreken een persoonlijk plan van aanpak wat wenselijk is en wat goed bij jouw manier van leven past. (De één houdt van spruitjes en de ander houdt van bloemkool 😊).
Dit gesprek neemt ongeveer een uur tijd in beslag en vindt plaats in mijn praktijk.
De volgende drie bijeenkomsten vinden in de natuur plaats. Al wandelend gaan we een aantal zintuig- en bewustzijnsoefeningen trainen die helpen om jouw positieve verandering te bereiken. Na iedere bijeenkomst krijg je oefeningen mee om in je dagelijks leven ervaring op te doen.
Deze bijeenkomsten nemen anderhalf tot twee uur in beslag.
De laatste bijeenkomst kan zowel in de praktijk als in de natuur plaatsvinden, afhankelijk van wat er nodig is aan oefeningen voor een duurzame positieve verandering in je leven.

Is er een reden voor je om de bijeenkomsten niet in de natuur plaats te laten vinden maar je wilt wel graag een individuele bewustzijnstraining volgen, dan is het positief verandertraject m.b.v. de LIVE-methode een mogelijkheid.

Heb je belangstelling en wil je graag meer informatie, neem dan contact met mij op.